Päev kajab

Kirbutsirkus


See ei ole Kirbumängu tutvustus või niisama jauramine lauamängude teemal, see on minu alanud aasta, vabalt võib juhtuda, et kogu järgneva aasta kõige-kõige ….. hetk. Mis sõna läheb lünka, selgub mõne rea pärast.

Anni sai jõuludel endale kirbumängu. Retrokas, enda lapsepõlvest ei mäleta, aga ega ma toona ka väga suur lauamängude mängija ei olnud, võrreldes praegusega. Mäng on ülilihtne, peaaegu olematute reeglitega. “Kirpude” lennutamine tuleb Annil üle ootuste hästi välja. Ta on raudselt osavam kui mina.

Niisiis. Mängisime. Koos kolmekesi. Jaan mõtles, et paneb oma kirpudele nimed, toreduse mõttes. Enne kirbu lennutamist ütles misnimeline lendu läheb. Igasugused kenad poisslaste nimed kõlasid.
Jaan: “Ja nüüd lendab Mart!”
Anni vaatas, kuidas kirp lendas laia kaarega üle mängulaua ja kommenteeris omaette vaikselt ja tõsiselt: “Helme”

Ei usu mina, et sellel aastal naljakamat hetke tuleb. See hääl ja see situatsioon… Kõõksusin naerda, silmist pisarad voolamas.

2 kommentaari “Kirbutsirkus

  1. :D Lapsed korjavad selliseid asju üles, Linda topib viimasel ajal sageli ootamatutes kohtades lausesse sõna ekre, ta vist on aru saanud, et see tekitab huvi ja reaktsiooni kui laps nii räägib :D

    1. Eks ta ole nii, jah :) See polekski nii naljakana tundunud, kui seda oleks öelnud keegi, kes täpselt teab, mida ütleb. Puhas juhuste kokkulangevus on sellistes olukordades just nalja tekitaja. A. kohe kindlasti ei teinud seda mitte mingil tasandil teadlikult – me pole siin ühegi poliitiku puhul lõuad laiali naermist harrastanud või üldse kuidagi kedagi kritiseerinud. Talle tuli lihtsalt meelde sellise nimega inimene ja nii ta perekonnanime lisas :)

Lisa kommentaar