Lugemiselamus

Ene Sepp “Medaljon”


Raamat jutustab 15-aastasest Heidist, kes ühel päeval saab sõnumi, mis muudab ta elu täielikult. Korralikust, viisakast, kuid teiste koolikaas-laste poolt tõrjutud tüdrukraamatu_medlajon_esikaasust saab hoopis teine inimene.

Raamatu on kirjutanud 17-aastane Ene Sepp, kes saavutas “Medaljoniga”  Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse ja kirjastuse Tänapäev 2008. aasta noorsooromaanisõistlusel III koha.

“Heidi, kas ma võin sisse tulla?” kostis umbes tund aega hiljem ukse tagant mehehääl. Heidi ärkas võpatades, olles veel uimane. Ta oli nii uimane, et vastas pikemalt mõtlemata jaatavalt. Kohe pärast sõna lõpetamist jõudis ta mõistusele kõik kohale. (lk. 51)

“Noor daam, minuga nii ei räägita!” ärritus Linda veel rohkem, jätkates tigedalt: “Sa oled seni koduarestis, kuni sa selle inetu värgenduse eemaldad ja minu ees vabandad!” (lk. 73)

Peo peremees Taavi võttis esimesed kaks pudelit ning viskas need Heidile, kes istus tugitoolis Taneli süles. Järgmine pudel lendas Anttile, kes istus diivanil koos oma sugulase Liisiga. (lk. 114)ene_sepp
 Fotol: Ene Sepp

 

Lisa kommentaar