Lugemiselamus

Margus Karu “Nullpunkt”


Lahkuläinud vanemad, hulluksläinud ema, Taisse sõitnud kaksikõde – see on ainult osa probleemidest, millega Johannes peab toime tulema. Tallinna eliitkooli pisikese pettusega sisse pääsenud noormees kohtab õige pea klassikaaslaste poolt ainult põlgust ja halvakspanu- temast saab klassi heidik. Tänu skisofreenikust emale on kodust saanud tõeline põrgu, vanad sõbrad toovad veel rohkem häda kaela – tundub, et nii sügavast august ennast enam välja ei vinna – kas jood enese surnuks või lõikad õllepudeli killuga veenid läbi…

See on vist viha, mis Johannese liikuma paneb, ta kolib kodunt minema, treenib vintskelt oma füüsist, hoiab võimaluse piires kõrvale Lasna-aegsetest sõpradest, leiab paar uut kaaslast, midagi oma tüdruku laadset ja otsustab kõigile näidata kui ebaõiglaselt on temaga käitutud! Tundub, et Margus on kirjutanud ausa loo! Kas ka tõestisündinud…

Kokkuvõtte autor:
Ädu Neemre
laste- ja noorteosakonna juhataja

4 kommentaari “Margus Karu “Nullpunkt”

  1. Ädu jõudis minust varem raamatu läbi lugeda ja kribas kohe tutvustuse ka valmis ja andis mulle, et selle üles riputaksin :) Tänud talle!

    Praeguse seisuga olen ise raamatu läbi lugenud ja võin nii palju kommentaariks öelda, et tegu on väga tõsiseltvõetava ning hea noortekirjandusega. See raamat on: eluline, kaasahaarav, valus, lootustandev… Ja mis eriti tänuväärne – tegemist on ühe noormehe elust, täpsemalt tema keskkooliaastatest jutustava romaaniga. Seega ühe haruldase raamatuga, mida saab südamerahuga soovitada ka noormeestel lugeda. Tüdrukutele mõeldud “südamete murdmise” raamatuid on niigi piisavalt, kuid selliseid “poiste” või siis “noorte meeste” raamatuid ilmub harva.

    1. Mis teksti Sa mõtled? :) Ädu kommentaari mõtled? Ädu otsustaski oma kommentaari sellise pooliku lausega lõpetada “Tundub, et Margus on kirjutanud ausa loo! Kas ka tõestisündinud…”

Lisa kommentaar