Lugemiselamus

Ene Sepp “Minevikuta mälestused”


16-aastane Liisa-Ly põgeneb kodust ja asub otsima seiklusi maanteääres hääletades. Ta soovib kogeda oma elu kõige meeldejäävamat suve. Ta tahab unustada haiget tegevad mälestused, tahab lihtsalt lõbutseda, nautida elu, olla vaba! Ta tahab elu ja ennast ise avastada. ISE! Liisa-Ly kohtub erinevate inimestega, saab sõpru, saab haiget, teeb haiget… Sellest saabki tema Suvi. Kirev ja täis seiklusi.

“Minevikuta mälestused” on Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja kirjastuse Tänapäev 2009. aasta noorsooromaanivõistlusel äramärgitud töö.

2 kommentaari “Ene Sepp “Minevikuta mälestused”

    1. Raamat sai läbi loetud. Loen oma töö tõttu üsna palju just noortele mõeldud ilukirjandust ja tolle sarja raamatud, milles ilmus “Minevikuta mälestused” on mul ühe erandiga kõik läbi loetud. Ene Sepa “Minevikuta mälestused” jättis positiivse mulje. Kuna olen palju nö noortekaid lugenud, siis hindan kõrgelt neid teoseid, kus on suudetud üllatada mingi uue lähenemisnurgaga. Ene puhul meeldis mulle raamatut läbiv hääletamismotiiv. Hääletamine kui selline, pole iseenesest noorsooromaanides midagi uut, aga antud juhul mõjus see värskendavalt ja näitas kujundlikult, kui palju sõltub meie igapäevaelu juhuslikkusest. Tekst voolas hästi, püsis soov saada teada, mis kangelannaga järgmisena juhtub ja sellise üldise lootusrikka emotsiooni saamine, jättis mulle isiklikult raamatust hea mulje:)

Lisa kommentaar